Плюшева іграшка або м'яка - як правильно називати ?!

  • Плюшева іграшка або м'яка - як правильно називати ?!

Що прийнято називати м'якою іграшкою, що плюшевою?! Цим питанням, як з'ясувалося, задаємося не тільки ми на виробництві, а й наші клієнти. Вирішили написати невелику статтю, спробувати відповісти на таке непросте питання.

Плюшеві іграшки
Саме поняття плюш - це тканина з довгим ворсом, гладка на дотик, з легким відблиском. Для дорослої категорії, може бути знайома по плюшевим ведмедикам, популярним в Радянському Союзі. Тоді не існувало великого достатку матеріалів, хоча штучне хутро був в досить широкому ужитку. Проте були популярні оксамитові скатертини і навіть штори. Коричневий ведмідь, який є бестселером, ставив тенденцію інші вироби категорії, був трендом серед плюшевих іграшок.


Згодом мода змінювалася, з'являлися нові матеріали, і плюш став згодом забуватися. У моду ввійшла так само длінноворсового тканину, зовсім не схожа на оксамит, візуально ближче до натурального хутра. За нашою оцінкою, звичка, що пройшла десятиліття, і послужила продовження назви плюшева іграшка. Хоча сьогодні, в 2018-му році, в ходу можна почути обидва варіанти.


За нашою оцінкою - коректні обидва варіанти, важливо не назва, а виконання вихідної задачі, приносити радість дитині, радувати близьких своєю м'якістю, викликати розчулення.

Що змінилося в зовнішньому вигляді, які відбулися кардинальні зміни ?!

Згадайте бурого плюшевого ведмедя, з яким конкурували тільки олімпійський Ведмедик і Вінні Пух. З розпадом Союзу, на полицях з'явилися західні і східні товари, до нас прийшов пухнастий ведмедик Тедді, задавши моду на тканину «травичка». Якщо в оксамитових виробах, довжина ворсу була до 8 міліметрів, то з появою Тедді, в моду увійшов штучне хутро довжиною ворсинок понад 2 сантиметрів.

Плюшеві ведмеді


Дана подія не могло не позначитися на інших товарах і, так само як колись бурий ведмедик, Тед поставив тенденцію у всьому напрямку м'яких іграшок на довгі роки.
Шукаючим подарунки на свята, дамо рекомендацію від професіоналів - як купити якісну річ:

  • На жаль, поява китайських товарів на прилавках магазинів, знизило якість і вимоги до готового виробу. Ми радимо віддавати перевагу українським фабрикам;
  • Звертайте увагу на бирки, прикріплені до іграшки і на спосіб їх кріплення. Все повинно кріпитися акуратно і надійно;
  • Спробуйте відщипнути пальцями трохи штучного хутра, якщо в руках залишиться великий шматок - така іграшка доставить вам багато неприємностей в будинку, від частої і кропіткої чищення одягу, до ворсинок в носі дитини під час ігор;
  • Прочитайте вказівки по догляду на етикетці. Сучасний товар повинен легко переносити як ручну, так і машинне прання;
  • Покрутивши її в руках, зробіть зоровий огляд швів. Якщо шов нерівний, іграшка могла здійснюватися вручну в підпільній мануфактурі. Де не надають належної уваги санітарно-гігієнічним вимогам.

Сподіваємося нам вдалося пролити світло на задану тему і дати вам кілька правильних рад. Приділивши на п'ять хвилин більше часу при виборі вироби, ви продовжите термін його служби на довгі роки.

25.12.2018 12:35:07
0
2377

Коментарі:

Увага: HTML символи заборонені!